Uncategorized

همه‌چیز درباره جعبه بکس + آشنایی با ابزارهای جعبه بکس و نحوه کار با آن

همه چیز درباره جعبه بکس

هر متخصصی علاوه بر دانش تخصصی که دارد نیاز به ابزارآلات مخصوص و با کیفیت دارد. به عبارتی این دو مکمل یکدیگر در حل مشکل است. جعبه بکس نمونه‌ای از این ابزارآلات به خصوص برای متخصصان صنایع خودرو می‌باشد.

جعبه بکس از انواع آچارهای بکس ساده و جغجغه‌ای تشکیل شده که در چند دسته مختلف در این جعبه قرار گرفته است. اگر قصد خرید جعبه بکس را دارید بهتر است قبل از اقدام به خرید آن، راهنمای کامل این محصول را مطالعه کنید.

در این مقاله قصد داریم راهنمای کاملی از معرفی جعبه بکس را در اختیار شما قرار دهیم. به این ترتیب پیشنهاد می‌کنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر از جعبه بکس و شیوه کار با آن با ما همراه باشید.

جعبه بکس چیست و چه ابزارهایی درون آن قرار دارد؟

این جعبه که بیشتر در صنایع خودرو به کار می‌رود شامل آچار بکس و سری‌های آن می‌باشد. از این آچارها برای باز و بسته کردن پیچ و مهره‌ها در شرایط و موقعیت‌های مختلف به کار گرفته می‌شود. اولین سؤالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که چه ابزارهایی درون این جعبه قرار دارد؟

  • آچار بکس معمولی
  • آچار بکس جغجغه‌ای
  • سوکت ها (socket)
  • رابط‌ها یا راهنما

آچار بکس جغجغه‌ای نسبت به نوع معمولی خود بسیار کاربردی‌تر بوده و می‌تواند نیروی بسیار بیشتری را به پیچ یا مهره‌ها وارد کند. دسته‌های آچار بکس در سایزهای مختلفی ساخته می‌شوند اما پرکاربردترین نوع آچار بکس از دسته‌های بلند هستند. اصولاً از آچارهای دسته بلند برای بخش‌هایی که عمق بیشتری دارند استفاده می‌شود. جنس این ابزارها از دو آلیاژ کروم و فولاد ساخته می‌شود. برای ساخت آچار بکس معمولی از آلیاژ کروم یا وانادیوم استفاده می‌شود. همچنین آن را با نیکل آبکاری می‌کنند. به

همین دلیل آچار بکس های معمولی رنگ روشن با جلای آیینه‌ای دارند.

در مقابل برای ساخت آچار بکس جغجغه‌ای و افزایش گشتاور از آلیاژ فولادی استفاده می‌شود. به همین دلیل این آچارها رنگشان تیره و مات است.

انواع سوکت ها (sockets) در جعبه بکس

سوکت ها قطعه‌ای در ابعاد و سایزهای مختلف هستند که به صورت یک شیار یا سوراخ می‌توانند در قطعه‌ای دیگر جای بگیرند و با استفاده از یک اهرم آن را به حرکت در بیاورید. در جعبه بکس 16 سری سوکت با سایزهای مختلف وجود دارد که هر یک از آن‌ها برای مکان یا قطعه‌ای خاص به کار می‌روند.

این سوکت ها به دو دسته معمولی و عمیق تقسیم می‌شوند. بسیاری از افرادی که در مکانیکی‌ها کار می‌کنند از سوکت های عمیق استفاده می‌کنند. در این مورد گاهی مشکلی برای شما پیش می‌آید که نیاز پیدا می‌کنید که سوکت مورد نیاز به عمق بیشتری فرو برود. به همین ترتیب به راحتی می‌توانید از سوکت های عمیق (Deep sockets) استفاده کنید.

در مقابل هنگام کار نیازی به فرو بردن سوکت در عمق زیاد نیاز ندارید به همین دلیل از سوکت های معمولی (Regular sockets) استفاده می‌کنید. نام دیگر این قطعه سوکت استاندارد (Standard sockets) هست. سوکت های استاندارد جز پرکاربردترین نوع Socket در صنایع مختلف محسوب می‌شود.

از مهم‌ترین نکاتی که باید هنگام خرید جعبه بکس به آن توجه داشته باشید تعداد گوش‌های سوکت است. سوکت ها به دو دسته 6 گوش و 12 گوش تقسیم می‌شوند. سوکت های 12 گوش برتری‌های بیشتری را نسبت به سوکت های 6 گوش دارند. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم، جعبه‌ای را خریداری کنید که سوکت های آن 12 گوش باشند. از مزایای سوکت های 12 گوش می‌تواند به موارد زیر اشاره کرد:

  • با استفاده از سوکت های 12 گوش می‌توان مهره‌های 12 گوش و 6 گوش را باز کرد؛ اما سوکت های 6 گوش تنها مخصوص مهره‌های شش گوش است.
  • سوکت های 12 گوش توان تحمل نیروی بیشتری را دارند.

کاربرد رابط در جعبه بکس

گاهی اوقات هنگام تعمیر به علت فضای محدود نمی‌توانید به راحتی پیچ و مهره‌ها را باز و بسته کنید؛ حتی سوکت های عمیق نیز در چنین موقعیت‌هایی به کار نمی‌آیند. در چنین شرایطی ابزاری به نام رابط در جعبه بکس وجود دارد که باعث افزایش طول سوکت ها شده و می‌توانید به کار خود ادامه دهید.

انواع آچارهای بکس جغجغه‌ای

در یک جعبه بکس کامل 3 نوع آچار قرار دارد که عبارت‌اند از: معمولی، دیجیتالی و جغجغه‌ای (یا هم سر خم شونده).

آچار بکس معمولی: از این آچار اصولاً برای کار های معمولی و باز کردن و بستن پیچ‌های ساده به کار رفته می‌شود.

آچار بکس دیجیتالی: از این نوع آچار اصولاً زمانی استفاده می‌شود که نیاز به محاسبه تورک اعمال شده دارید. برای محاسبه تورک اعمالی نیز می‌توان از آچار بکس عقربه‌ای نیز استفاده کرد؛ اما به دلیل قدیمی بودن و سخت بودن کار با آن طرفداران زیادی ندارد و آچار دیجیتالی جایگزین آن شده است. عددی که در بخش دیجیتالی این آچار نمایش داده می‌شود برحسب نیوتن بر متر می‌باشد.

آچار بکس جغجغه‌‌ (خم شونده): سر این آچار قابل تنظیم است و می‌توان آن را به ابعاد خاصی محدود کنید. در برخی از جعبه‌های بکس به علت کمبود جا، این نوع از آچار به صورت انعطاف پذیر و تاشو در جعبه قرار می‌گیرد. آچار بکس جغجغه‌ای خم شونده (Ratchet wrench flex-head) به عنوان پرکاربردترین آچار در این جعبه شناخته می‌شود که در بسیاری از موقعیت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه کار با آچارهای بکس

شیوه کار کردن با این آچارها تقریباً مشابه به هم بوده و به راحتی می‌توانید اقدام به باز کردن و بستن پیچ‌ها کنید. برای این کار ابتدا باید سوکت مورد نظر خود را از لحاظ سایز و نوع آن انتخاب کنیم و روی پیچ یا مهره قرار دهیم. حال آچار را روی سوکت قرار می‌دهیم و شروع به بستن یا باز کردن پیچ‌ها می‌کنید. راه دوم برای باز یا بسته کردن پیچ و مهره‌ها این است که سوکت مورد نظر را ابتدا به آچار وصل کنید سپس آن را روی پیچ یا مهره قرار دهید. در هر دو روش شما به راحتی قادر هستید عمل باز و بسته کردن پیچ‌های خود را به راحتی انجام دهید.

نتیجه‌گیری

جعبه

بکس شامل ابزارهایی برای راحتی کار شما در صنایع مختلف است. در این جعبه انواع سوکت ها و آچارهای بکس وجود دارد که شما می‌توانید برای باز کردن یا بستن پیچ و مهره از آن استفاده کنید. مهم‌ترین نکته هنگام خرید آچار بکس تعداد گوش‌های سوکت هاست. برای سهولت کار بهتر است از سوکت های 12 گوش استفاده نمایید. علاوه بر این موارد نام برند و تعداد ابزارهای این جعبه هنگام خرید حائز اهمیت است. برای خرید آسوده و مطمئن می‌توانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی آچارکس، درخواست خود را ثبت و خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *